Wang Pos

Ada sesapa yang pernah buat wang pos?

Hari ni just nak tulis pasal wang pos. Ini pon first time aku buat wang pos. Mudah je caranya. Tujuan aku buat wang pos ni sebab nak bayar something kat this company.

First off all, kena la keluarkan duit dulu ye. Then ko pergi kat mana mana cawangan pos laju di Malaysia. Sebelom tekan nombor, isi dulu borang dia siap siap. Contoh borang ada di bawah ni:-

image

Isikan semua tempat kosong. Maklumat wakil tu untuk org yang terima duit tu. Or boleh letak nama company. Then lepas dah isi semua, amik nombor dan tunggu nombor giliran. Buat wang pos ni ada charge jugak. Pos laju akan charge RM2.50 untuk sekali wang pemprosesan. Aku rasa tak sampai 5 minit kot semua dah siap. Then dia akan bagi wang pos macam ni:-

image

Selesai sudah. Sekiab terima kasih

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s